Tréner K4-ky Likér: Potvrdili sme, že patríme do úplnej špičky

21.08.2016 Celý región

Rio de Janeiro 21. augusta (TASR) - V slovenskom hnutí rýchlostnej kanoistiky zavládla v sobotu veľká spokojnosť. Zaslúžil sa o ňu štvorkajak, ktorý na 1000 m trati získal striebornú medailu. "Potvrdili sme, že patríme do úplnej špičky," pochvaľoval si tréner Peter Likér.

Slovensko tak po pauze v Londýne opäť získalo olympijskú kanoistickú medailu. V kvartete Erik Vlček, Juraj Tarr, Denis Myšák a Tibor Linka sa dokonale skĺbila skúsenosť s mladíckou dravosťou, čo dokázali už vlani ziskom titulu majstrov sveta. "Chcem sa poďakovať týmto štyrom chlapcom, ktorí dali všetko do pretekov ale aj do celej prípravy. Preteky boli pre nás veľmi náročné. Pricestovali sme sem ako hlavní favoriti, síce sme nedokázali vyhrať, no sme spokojní," pokračoval tréner.

V sobotňajšom finále ich predstihli iba Nemci, no tí išli vlastné preteky. "Išli parádne a zaslúžili si to, dnes sme na nich nemali. Teším sa zo striebra, chalani boli excelentní. Veľmi dobre sa svojej úlohy zhostili mladíci Myšák s Linkom, ktorí zvládli dlhé sústredenia i preteky na najvyššom fóre s chladnou hlavou," dodal.

Vlček svojmu trénerovi vďaku opätoval. "Peťo má obrovskú zásluhu na tomto striebre. Urobil pre nás veľmi veľa a často aj viac, ako sme chceli. Nie je iba náš tréner, ale aj manažér. Samozrejme, ďakujeme aj Mariánovi Tesárikovi, zväzu, Športovému stredisku polície, Slovenskému olympijskému výboru za to, že tu môžeme byť spolu."

Pre Tarra, rovnako ako pre Vlčeka, to bolo už druhé striebro z OH. Prvé získali pred ôsmimi rokmi v Pekingu. "O toto sme bojovali ťažšie. Kanoistika sa neustále zrýchľuje a konkurencia sa rozrastá, takže tu proti nám bolo viac lodí. Preto je to pre mňa asi najcennejšia medaila." Tridsaťsedemročný pretekár nebol pred sobotňajším finále nervózny a veril, že spolu s kolegami majú na medailu. "Dnes sme si povedali, že na to máme a vyšlo to. V podstate sa nám všetko podarilo, aj keď Nemci išli úplne inú dimenziu. Klobúk dolu pred ich výkonom, bol výborný. Boli lepší a gratulujem im k titulu," povedal pre TASR.

Kým ostrieľaní harcovníci vedeli presne, čo ich na olympiáde čaká, pre Linku a Myšáka to bola premiéra. "Nazbieral som nesmierne veľa nových skúseností. Na takomto podujatí sme ešte nikdy neboli. V cieli to boli neopísateľné pocity, veľmi sme sa tešili a užívali sme si to. Po pretekoch som mal plný telefón správ a gratulácii. Potešilo ma, že ma toľkí ľudia podporujú, dobre sa to čítalo," uviedol.

"Na našej prvej olympiáde sme dosiahli takýto úžasný výsledok, je to obrovský úspech a mám z toho nesmiernu radosť. Dúfam, že podobných výsledkov prežijeme v živote ešte mnoho," dodal Linka.
 

Vyberte región